Marca de calitate

MARCA DE CALITATE

 

       Marca de calitate este un instrumentde evaluare specific firmelor de exerci╚Ťiuprin care se stabile╚Öte conformitatea activit─â╚Ťii desf─â╚Öurate de o firm─â de exerci╚Ťiu în raport cu Standardele de calitate specifice firmei de exerci╚Ťiu din înv─â╚Ť─âmântul profesional ╚Öi tehnic.

       Marca de calitate este acordat─â sub forma certificatului „Marca de calitate a Firmei de Exerci╚Ťiu”, în urma evalu─ârii firmelor de exerci╚Ťiu de nivel II(firme de exerci╚Ťiu noi, constituite la clasa a XI-a ruta direct─â de profesionalizare, respectiv clasa a XII-a ruta progresiv─â de profesionalizare) ╚Öi de nivel III (firme de exerci╚Ťiu reînregistrate, la nivelul  clasei a XII-a ruta direct─â de profesionalizare, respectiv clasei a XIII-a ruta progresiv─â de profesionalizare, preluate succesiv de cel pu╚Ťin dou─â genera╚Ťii de elevi).
       Certificatul Marca de calitate a Firmei de Exerci╚Ťiu ”este acordat pe dou─â niveluri:

                   1.  nivel de baz─â (corespunz─âtor standardelor minimale)

                   2. nivel avansat  (corespunz─âtor  standardelor de referin╚Ť─â).

        Pentru ob╚Ťinerea certificatului „Marca de calitate a firmei de exerci╚Ťiu”- nivel de baz─â este necesar s─â se ob╚Ťin─â un num─âr minim de 50 puncte din punctajul maximal de  70 de puncte aferent acestui nivel.Ob╚Ťinerea certificatului „Marca de calitate a firmei de exerci╚Ťiu” nivel   avansat const─â în desfalurarea unor activit─â╚Ťi specifice firmei de exerci╚Ťiu care s─â obtin─â un num─ârminim de 70 puncte din punctajul maximal de 100 de puncte aferent acestui nivel. Acest punctaj este compus din num─ârul minim  de puncte aferent nivelului de baz─â (50 puncte) ╚Öi un num─âr minim de 20 puncte din cele 30 puncte  aferente numai nivelului avansat.

        Criteriile pe baza c─ârora se face evaluarea dosarelor firmelor de exerci╚Ťiu

         RESPONSABILIT├äÔÇÜ├ł┼íILE MANAGEMENTULUI - Planificarea ╚Öi organizarea firmei de exerci╚Ťiu;

        MANAGEMENTUL RESURSELOR - Managementul de personal al resurselor umane;

        MANAGEMENTUL CALT├äÔÇÜ├ł┼íII - Perfec╚Ťionarea continu─â;

     RESPONSABILIT├äÔÇÜ├ł┼íILE MANAGEMENTULUI: Achizi╚Ťii ╚Öi vânz─âri, Taxe ╚Öi impozite. financiar contabil(raportul profit/pierdere);

      Ob╚Ťinerea distinc╚Ťiei Marca de calitate de c─âtre firmele de exerci╚Ťiu dintr-o ╚Öcoal─â d─â posibilitatea acelei ╚Öcoli de a organiza turguri regionale ale firmelor de exerci╚Ťiu pe o perioad─â de doi ani consecutivi!

     Colegiul Economic Gheorghe Drago╚Ö a ob╚Ťinut în anul ╚Öcolar 2013 distinc╚Ťia Marca de calitate prin firma de exerci╚Ťiu FE “VIN LA TINESRL coordonat─â de prof.ec. Cristina Marin.